Lord of the Rings nieuws

Lord of the Rings nieuws

Tolkien nieuws

Hier word je dagelijks op de hoogte gehouden over alle dingen die met Midden-aarde en Tolkien te maken hebben. Ben je opzoek naar informatie of leuke dingen over Lord of the Rings? Bezoek dan zeker ook onze hoofdsite: www.LotR.be voor alles over Midden-aarde!

The Hobbit toch verfilmd na schikking

the hobbitPosted by Gilraen Wed, September 09, 2009 15:00:10
De erfgenamen van de schrijver J.R.R. Tolkien hebben een schikking getroffen met New Line Cinema , de studio die het boek In de Ban van de Ring verfilmde. De nazaten van de schrijver beweerden tot nu toe geen cent te hebben gezien van de kassuccessen van de Lord of the Rings-trilogie.
Het meningsverschil tussen Tolkiens erven en New Line Cinema (onderdeel van Warner) dreigden de verfilming te verstoren van The Hobbit.
Tolkiens zoon, Christopher Tolkien, meldt dat hij het "betreurt dat gerechtelijke actie nodig was", maar dat hij blij is met het akkoord, dat "de Trust in staat stelt zijn liefdadigheidsactiviteiten te blijven voortzetten".
De hoogte en voorwaarden van de schikking zijn niet bekendgemaakt. Wel is bekend dat advocaten van de familie een claim hadden voorbereid van 150 miljoen dollar plus een verbod voor New Line Cinema om nog Tolkien-boeken te verfilmen.
De Lord of the Rings-trilogie bracht ongeveer 3 miljard dollar op.
Bron: Het Laatste Nieuws